Automatus

Ontdek Automatus - Tafelkampioen 2.0

Door samen te werken wint iedereen!

Tafelkampioen worden met Wijsr

Hoe snel kan jij 25 maaltafels oplossen? Test het nu en speel tegen de beste tafelkampioenen uit de wereld.

Spelenderwijs leren is vaak de beste manier om iets te leren, zeker bij automatisatie oefeningen. Automatiseren kan vaak als minder leuk ervaren worden, maar is wel super belangrijk. 

Een voorbeeld van oefeningen die geautomatiseerd moeten worden zijn de tafels. De tafels zijn een belangrijke vaardigheid die je ook nog nodig hebt bij veel toekomstige oefeningen.

GLOBALE RANKING

Langzaam klimmen op de ladder

Elke dag wordt er een nieuwe ranking aangemaakt. Lukt het jou om in de top 100 te komen? Misschien zelfs de top 10?

MAALTAFELS 1-10

Van 1 x 2 tot 8 x 9

Bij tafelkampioen oefen je op tijd alle maaltafels door elkaar. Hierdoor word je gemotiveerd om flexibel na te denken en worden de tafels beter geautomatiseerd.

Word jij de nieuwe tafelkampioen?

Tafelkampioen - Klasversie

Bij de klasversie kunnen de leerlingen tegen hun klasgenoten de tafels oefenen. Naast de maaltafels, kan je via een klaslink ook de deeltafels oefenen. Vraag dus snel je klaslink aan en maak van je leerlingen echte tafelkampioenen.

Krijg nu gratis de klasversie van tafelkampioen

De eerste 50 leerkrachten die de link https://wijsr.com/tafels-oefenen/ op hun (school)website zetten krijgen een speciale link voor hun klas.

Meer dan 1 klaslink nodig?

Laat je e-mailadres achter en dan nemen we contact met je op.

KLAS – KLASRANKING

Klasgenoten onder elkaar

In de klasversie krijg je een tafelkampioen link speciaal voor je klas. Deze link toont enkel de resultaten van de leerlingen in je klas. Een fijn overzicht als leerkracht en extra leuk voor je leerlingen.

KLAS – DEELTAFELS

Maaltafels, deeltafels of gemengd

In de klasversie zitten ook de deeltafels. Zo leren je leerlingen alle tafels automatiseren op een leuke manier.

Eindelijk een nieuwe tafelkampioen

Net zoals vroeger werkt de rangschikking erg motiverend. 
Leuk dat ik nu ook een ranglijst voor mijn klas heb. 

Juf Stefanie

Veel gestelde vragen

Wat is tafelkampioen?

Tafelkampioen op tijd is een leuke manier om je tafels verder te automatiseren. Je probeert om zo snel mogelijk 25 tafels juist te beantwoorden. Vervolgens kan je jouw tijd proberen te verbeteren en te klimmen in de rankschikking. Dit werkt erg motiverend.

Hoe snel moet je de tafels kunnen?

De snelheid waarbinnen je 25 tafels juist moet hebben is afhankelijk van in welke groep of leerjaar je zit. In groep 4 of het 2e leerjaar is snelheid nog niet super belangrijk, 4-5 seconden per tafel is een mooie snelheid. In groep 5 of het 3e leerjaar begin je echt te automatiseren, de antwoorden moeten automatisch binnen de 1-2 seconden komen. 

Wat is het effect van competitie?

Competitie zorgt vaak voor een hogere leerwinst en betere motivatie. Volgens het onderzoek The effect of competition on learning in games bracht een stijging in de motivatie vaak een hogere accuraatheid met zich mee. Deze hogere accuraatheid vertaalde zich in hogere resultaten, zelfs als deze toets geen competitie meer bevatte. Tafelkampioen spelen maar 😉

Hoe leer ik de tafels aan?

Je onthoudt 90% van de dingen die je doet of oefent, dus veel oefenen is de beste manier om tafels te leren. Je moet wel het concept van de maaltafels begrijpen vooraleer je begint te oefenen om niet te gedemotiveerd te geraken. 

Hoe automatiseer je tafels?

Via een spel kan je op een leuke manier de tafels automatiseren. Online tafelkampioen spelen is hiervoor ideaal om op een leuke manier aan je snelheid en automatisatie te werken.

PERSOONLIJKE RANKING

Probeer je beste tijd te verslaan!

Je top 10 beste tijden kan je zien in je persoonlijke ranking. Stijg boven jezelf uit en zet een nieuwe toptijd neer.

In ontwikkeling

FOUTENOVERZICHT

Leer van je fouten

Om optimaal te kunnen leren wordt zowel tijdens het spel als erna even stilgestaan bij je fouten. Zo maak je ze zeker juist de volgende keer!

In ontwikkeling

INDIVIDUELE TAFELS

Oefen op een specifieke tafel

Soms zijn er bepaalde tafels die je iets minder liggen. Door op deze tafels te oefenen, word je een kampioen in elke tafel.

In ontwikkeling

Word jij de nieuwe tafelkampioen?

Word een Pro TK voor slechts €5 per jaar!

KLAS – INDIVIDUELE TAFELS

Focus op een specifieke tafels

Soms zijn er bepaalde tafels die je iets minder liggen. Door op deze tafels te oefenen, word je een kampioen in elke tafel.

Tier 1

Tier 2

Tier 2