Wiskunde oefeningen 1ste leerjaar

Met de oefenapp van Wijsr wordt jouw kind binnen de kortste keren een echte expert in de oefeningen van het 1ste leerjaar

4.8/5
foto van een mama die een review schreef voor Wijsr

“Dankzij deze app is het zelfvertrouwen van mijn kind in het rekenen toegenomen.”

oefen Wiskunde oefeningen 1ste leerjaar op zowel tablets chromebooks of laptops

Motivatie centraal

Een gemotiveerd persoon is er twee waard. Door de motivatie te meten en te boosten kan er een grotere leerwinst bereikt worden.

Uit fouten kan je leren

Bij Wijsr vinden we fouten leuk, want hiervan kunnen we leren. Door directe feedback te geven weet je kind of het goed bezig is en kan het leren uit zijn of haar fouten.

oefen het rekenen dag en nacht

Bekijk onze oefenpakketten

Welk oefenpakket past het beste bij jou?

maak oefeningen voor het 1ste leerjaar

Geloven in jezelf

Door telkens een oefening te kiezen waar je kind 80% kans heeft om deze juist te hebben, wordt er niet alleen meer geleerd, maar krijgt je kind ook meer zelfvertrouwen.

VERTROUWD DOOR

Veelgestelde vragen

Is gamification belangrijk bij een oefenplatform?

Het is afhankelijk van het doel van het oefenplatform en de manier waarop gamificatie wordt gebruikt. Gamificatie kan helpen bij het motiveren van gebruikers en het verhogen van hun engagement en interesse, wat kan leiden tot betere resultaten en een betere gebruikerservaring. Aan de andere kant kan te veel nadruk op gamificatie afleiden van het leerproces en zelfs een negatief effect hebben op de prestaties van gebruikers. Het is daarom belangrijk om een goede balans te vinden en ervoor te zorgen dat gamificatie op een nuttige en effectieve manier wordt gebruikt in het oefenplatform.

Hoeveel oefeningen kan mijn kind maken?

Super veel, momenteel heeft Wijsr meer dan 10.000 oefeningen voor het het 1ste leerjaar en elke maanden worden er nog honderden nieuwe oefeningen toegevoegd.

Wat zijn goede manieren om mijn kind te belonen?

Er zijn verschillende goede manieren om je kind te belonen. Hier zijn enkele voorbeelden: 1. Geef een compliment. Dit kan zo simpel zijn als te zeggen dat je trots bent op wat je kind heeft gedaan of dat je kind iets goed heeft gedaan. Complimenten kunnen je kind een goed gevoel geven en hem of haar gemotiveerd houden. 2. Geef een kleine beloning. Dit kan bijvoorbeeld een sticker zijn of een klein speelgoedje. Kleine beloningen kunnen je kind aanmoedigen om door te gaan met wat hij of zij aan het doen is en om gemotiveerd te blijven. 3. Geef extra tijd om te spelen. Als je kind goed oefent, kun je hem of haar bijvoorbeeld extra tijd geven om te spelen met vriendjes of om een favoriet spelletje te spelen. Dit kan een leuke beloning zijn voor je kind en het kan hem of haar gemotiveerd houden om te blijven oefenen. 4. Geef positieve aandacht. Als je kind goed oefent, geef hem of haar dan positieve aandacht. Dit kan bijvoorbeeld door met je kind te praten over wat hij of zij heeft gedaan of door samen iets leuks te doen. Positieve aandacht kan je kind een goed gevoel geven en het kan hem of haar gemotiveerd houden. 5. Geef een speciale behandeling. Als je kind iets bijzonders heeft gedaan, kun je hem of haar een speciale behandeling geven. Dit kan bijvoorbeeld een avondje uit zijn of een speciale maaltijd. Speciale behandelingen kunnen je kind laten voelen dat hij of zij iets bijzonders heeft gedaan en het kan hem of haar gemotiveerd houden.

Wijsr houdt rekening met het welbevinden van je kind. Maar hoe belangrijk is dat bij het oefenen?

Het welbevinden van je kind is erg belangrijk bij het oefenen. Als je kind zich niet goed voelt, kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven en om vooruitgang te boeken. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met het welbevinden van je kind tijdens het oefenen.

voorbeeld oefening

Start nu met rekenoefeningen voor het 1ste leerjaar

Duizenden rekenoefeningen voor het 1ste leerjaar volledig op het niveau van jouw kind.

Hoe leer je wiskunde oefeningen uit het eerste leerjaar aan?

Er zijn verschillende manieren om wiskunde oefeningen uit het eerste leerjaar aan je kinderen te leren. Hier zijn enkele suggesties:

  1. Maak gebruik van materialen, zoals blokken of kralen, om kinderen te helpen bij het begrijpen van getallen en het maken van berekeningen.
  2. Gebruik werkbladen of apps zoals Wijsr om kinderen te helpen met wiskunde oefeningen.
  3. Maak gebruik van dagelijkse situaties om kinderen te helpen bij het begrijpen van wiskunde. Bijvoorbeeld, als je naar de supermarkt gaat, kan je vragen hoeveel appels er in een doos zitten en hoeveel er overblijven als er er twee worden gegeten.
  4. Maak het leren van wiskunde leuk door spelletjes en wedstrijden te organiseren. Bijvoorbeeld, je kan een wedstrijd houden om te zien wie het snelste een reeks getallen in oplopende volgorde kan opnoemen.
  5. Blijf positief en ondersteunend naar je kind toe, en geef hen de tijd en ruimte om fouten te maken en van hun fouten te leren.
Oefenen baart kunst, veel oefenplezier alvast.

Ben je op zoek naar een oefenapp? Probeer dan zeker eens de oefenapp van Wijsr uit.

Voorbeeldoefeningen wiskunde 1ste leerjaar

Er zijn veel verschillende oefeningen die geschikt zijn voor kinderen in het eerste leerjaar van de basisschool om wiskunde te leren. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Het tellen van objecten in een groep en het uitspreken van het totaal aantal. Bijvoorbeeld, "Er zijn 3 appels op de tafel. Hoeveel appels zijn er in totaal?"
  2. Het maken van eenvoudige berekeningen met behulp van blokken of kralen. Bijvoorbeeld, "Als ik 2 blokken bij elkaar leg en er nog een blok bij doe, hoeveel blokken heb ik dan in totaal?"
  3. Het oplossen van eenvoudige wiskundige problemen met behulp van plaatjes. Bijvoorbeeld, "Er zijn 3 appels in een doos en er worden er 2 gegeten. Hoeveel appels zijn er dan over?"
  4. Het ordenen van getallen in oplopende volgorde. Bijvoorbeeld, "Zet de getallen 2, 4, 1 en 5 in oplopende volgorde."
  5. Het onderscheiden tussen grotere en kleinere getallen. Bijvoorbeeld, "Is 5 groter dan 3 of kleiner dan 3?"
Deze voorbeeldoefeningen zijn bedoeld als richtlijn en kunnen worden aangepast om aan te passen aan het niveau en de interesses van je kind. Binnen de app van Wijsr worden deze oefeninen ingeoefend op niveau en wordt er gewerkt met illustraties om de oefening zo visueel mogelijk voor te stellen.

“Leerachterstanden kunnen ontstaan door tal van omstandigheden. Sommige leerlingen beginnen hun schoolcarrière met een schoolachterstand, anderen geraken door omstandigheden dan weer achterop.

40% van all kinderen heeft een leerachterstand. 60% van alle kinderen wordt ooit met een leerachterstand geconfronteerd.

Vaak werken leerachterstanden erg demotiverend en tasten ze het zelfvertrouwen of welbevinden aan.

Jammer genoeg versterken deze factoren vaak de leerachterstand.

Toch zit er enorm veel potentieel in al deze kinderen, wat nu soms verloren gaat.

Daarom hebben we Wijsr gebouwd. Om leerachterstanden weg te werken zonder het welzijn van het kind uit het oog te verliezen.

Sinds 2020 hebben we meer dan 23.000 leerlingen geholpen om leerachterstanden weg te werken.”

Foto van Marc

Marc, Co-founder Wijsr