Werkbladen rekenen 1ste leerjaar

Met de oefenapp van Wijsr wordt jouw kind binnen de kortste keren een echte kampioen in de oefeningen van het 1ste leerjaar

4.8/5
foto van een mama die een review schreef voor Wijsr

“Dankzij deze app is het zelfvertrouwen van mijn kind in het rekenen toegenomen.”

word beter in het rekenen met de oefenapp van Wijsr

Meten is weten

Door continu het niveau van jouw kind te meten, wordt in kaart gebracht wat jouw kind al goed en nog niet zo goed kan. Zo wordt er gericht gewerkt naar het gewenste niveau. Zo vaar je niet meer zonder kompas, maar zelfs met een sjieke GPS.

Oefen overal

Elke 5 minuten telt! Daarom werkt de Wijsr app op allerlei toestellen, zo kan je oefenen waar en wanneer je wilt.

oefen het rekenen dag en nacht

Bekijk onze oefenpakketten

Welk oefenpakket past het beste bij jou?

maak oefeningen voor het 1ste leerjaar

Geloven in jezelf

Door telkens een oefening te kiezen waar je kind 80% kans heeft om deze juist te hebben, wordt er niet alleen meer geleerd, maar krijgt je kind ook meer zelfvertrouwen.

VERTROUWD DOOR

Veelgestelde vragen

Hoeveel oefeningen kan mijn kind maken?

Super veel, momenteel heeft Wijsr meer dan 10.000 oefeningen voor het het 1ste leerjaar en elke maanden worden er nog honderden nieuwe oefeningen toegevoegd.

Kan ik de app eerst proberen?

Als je wil kan je een proefperiode starten van 7 dagen.

Hoe kan ik mijn kind gemotiveerd houden om te oefenen?

Er zijn verschillende manieren om je kind gemotiveerd te houden om te oefenen. Hier zijn enkele tips: 1. Zorg ervoor dat je kind begrijpt waarom oefenen belangrijk is. Leg uit wat het doel is van het oefenen en hoe het kan helpen om beter te worden in iets of om iets te leren. 2. Maak oefenen leuk. Probeer oefeningen te kiezen die interessant en uitdagend zijn voor je kind. Zoek naar manieren om oefeningen leuker te maken, zoals door muziek te luisteren of door spelletjes te spelen. 3. Beloon goed gedrag. Als je kind goed oefent, geef hem of haar dan een compliment of een kleine beloning. Dit kan helpen om positief gedrag te belonen en je kind gemotiveerd te houden. 4. Stel realistische doelen. Als je verwacht dat je kind elke dag urenlang oefent, kan dat te veel zijn en kan het je kind ontmotiveerd maken. Stel in plaats daarvan realistische doelen en geef je kind de tijd om deze te bereiken. Zo kan je kind succeservaringen opdoen en gemotiveerd blijven. Geef feedback. Laat je kind weten wat hij of zij goed doet en geef tips over hoe hij of zij zich kan verbeteren. Dit kan helpen om je kind gemotiveerd te houden en om te blijven leren en groeien.

Wat is motivatie precies?

Motivatie is iets wat iedereen heeft en wat ons helpt om dingen te doen. Het is wat ons aanzet tot actie en ons helpt om onze doelen te bereiken. Motivatie kan van binnenuit komen, bijvoorbeeld wanneer we iets doen omdat we het leuk vinden. Maar motivatie kan ook van buitenaf komen, bijvoorbeeld wanneer we een sticker krijgen voor iets goeds dat we hebben gedaan. Als we gemotiveerd zijn, kunnen we meer dingen doen en beter ons best doen. Soms kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven, vooral als we iets moeilijks moeten doen. Maar als we blijven proberen en ons blijven richten op wat we willen bereiken, kunnen we onze doelen halen en succesvol zijn. Dus als je iets wilt bereiken, blijf dan gemotiveerd en blijf doorgaan, ook als het soms moeilijk is.

voorbeeld oefening

Start nu met rekenwerkbladen

Duizenden rekenwerkbladen volledig op het niveau van jouw kind.

Voordelen online oefenen

 • Flexibiliteit: online oefenen biedt meer flexibiliteit dan het gebruik van een werkblad, omdat je op elk moment en op elke locatie kunt oefenen. Dit betekent dat je kunt oefenen wanneer het jou en je kind het beste uitkomt, zonder te hoeven wachten tot je thuis bent of tot de leraar een werkblad geeft.
 • Persoonlijke aanpassing: online oefenen biedt vaak meer mogelijkheden om oefeningen aan te passen aan het niveau en de behoeften van je kind. Veel online oefenprogramma's bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om het niveau van de oefeningen aan te passen of om specifieke rekenvaardigheden te oefenen. Dit kan helpen om je kind te motiveren en om zijn of haar leerproces te verbeteren.
 • Extra hulpmiddelen: online oefenen biedt vaak extra hulpmiddelen die het leerproces kunnen verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld helpen om concepten visueel te maken of om te laten zien hoe bepaalde berekeningen moeten worden opgelost. Bovendien bieden veel online oefenprogramma's de mogelijkheid om direct feedback te krijgen op oefeningen, zodat je kind kan zien waar hij of zij fouten maakt en hoe hij of zij deze fouten kan verbeteren. Dit kan helpen om fouten te identificeren en te corrigeren en om het leerproces te versnellen.
 • Verhoogde betrokkenheid en motivatie: omdat online oefeningen vaak interactief en uitdagend zijn, kunnen ze leerlingen helpen om betrokken te blijven bij het leerproces en gemotiveerd blijven om te leren.
 • Duurzaamheid: online oefeningen belasten het milieu minder dan fysieke werkbladen en kunnen zo helpen om het papier- en inktverbruik te verminderen.

Op zoek naar andere oefeningen?

 • Maak gebruik van materialen, zoals blokken of kralen, om het begrip van het tellen tot en met tien en het begrip van "meer" en "minder" te verbeteren.
 • Laat je kind kleine voorwerpen in een groep tellen en vraag hoeveel er in totaal zijn.
 • Laat je kind een stapel blokken in twee gelijke groepen verdelen en vraag hoeveel er in elke groep zitten.
 • Geef je kind twee kleine getallen en vraag hem of haar om ze bij elkaar op te tellen tot 20.
 • Laat je kind een reeks cijfers in oplopende volgorde schrijven tot 20.
 • Geef je kind een aantal voorwerpen en vraag hem of haar om ze in volgorde van groot naar klein te rangschikken.
 • Laat je kind een stapel blokken tellen en vraag hem of haar om hetzelfde aantal blokken in een andere groep te verdelen.
 • Geef je kind twee kleine getallen en vraag hem of haar om het grootste getal af te trekken van het kleinste getal.
 • Laat je kind een reeks cijfers in aflopende volgorde schrijven
 • Laat je kind een stapel blokken in drie gelijke groepen verdelen en vraag hoeveel er in elke groep zitten.

“Leerachterstanden kunnen ontstaan door tal van omstandigheden. Sommige leerlingen beginnen hun schoolcarrière met een schoolachterstand, anderen geraken door omstandigheden dan weer achterop.

40% van all kinderen heeft een leerachterstand. 60% van alle kinderen wordt ooit met een leerachterstand geconfronteerd.

Vaak werken leerachterstanden erg demotiverend en tasten ze het zelfvertrouwen of welbevinden aan.

Jammer genoeg versterken deze factoren vaak de leerachterstand.

Toch zit er enorm veel potentieel in al deze kinderen, wat nu soms verloren gaat.

Daarom hebben we Wijsr gebouwd. Om leerachterstanden weg te werken zonder het welzijn van het kind uit het oog te verliezen.

Sinds 2020 hebben we meer dan 23.000 leerlingen geholpen om leerachterstanden weg te werken.”

Foto van Marc

Marc, Co-founder Wijsr