Rekensommen 1ste leerjaar

Met de oefenapp van Wijsr wordt jouw kind binnen de kortste keren een echte kampioen in de oefeningen van het 1ste leerjaar

4.8/5
foto van een mama die een review schreef voor Wijsr

“Dankzij deze app is het zelfvertrouwen van mijn kind in zijn rekensommen toegenomen.”

maak oefeningen voor het 1ste leerjaar

Zorgeloos opvolgen

Via een wekelijkse update volg je de voortgang van je kind op. Je ziet wat hij of zij goed kan, maar ook waar er verder aan gewerkt moet worden.

Geloven in jezelf

Door telkens een oefening te kiezen waar je kind 80% kans heeft om deze juist te hebben, wordt er niet alleen meer geleerd, maar krijgt je kind ook meer zelfvertrouwen.

word beter in zijn rekensommen met de oefenapp van Wijsr

Bekijk onze oefenpakketten

Welk oefenpakket past het beste bij jou?

oefen Rekensommen 1ste leerjaar op zowel tablets chromebooks of laptops

Motivatie centraal

Een gemotiveerd persoon is er twee waard. Door de motivatie te meten en te boosten kan er een grotere leerwinst bereikt worden.

VERTROUWD DOOR

Veelgestelde vragen

Wat is motivatie precies?

Motivatie is iets wat iedereen heeft en wat ons helpt om dingen te doen. Het is wat ons aanzet tot actie en ons helpt om onze doelen te bereiken. Motivatie kan van binnenuit komen, bijvoorbeeld wanneer we iets doen omdat we het leuk vinden. Maar motivatie kan ook van buitenaf komen, bijvoorbeeld wanneer we een sticker krijgen voor iets goeds dat we hebben gedaan. Als we gemotiveerd zijn, kunnen we meer dingen doen en beter ons best doen. Soms kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven, vooral als we iets moeilijks moeten doen. Maar als we blijven proberen en ons blijven richten op wat we willen bereiken, kunnen we onze doelen halen en succesvol zijn. Dus als je iets wilt bereiken, blijf dan gemotiveerd en blijf doorgaan, ook als het soms moeilijk is.

Waarop is jullie methode gebaseerd?

De beste manier om Rekensommen 1ste leerjaar te leren, is door te oefenen. Je onthoudt 90% als je iets oefent en maar 10-20% als je iets leest. Bij oefenen ben je actief betrokken bij de leerstof en ontwikkel je een sterk probleemoplossend vermogen.

Wat zijn goede manieren om mijn kind te belonen?

Er zijn verschillende goede manieren om je kind te belonen. Hier zijn enkele voorbeelden: 1. Geef een compliment. Dit kan zo simpel zijn als te zeggen dat je trots bent op wat je kind heeft gedaan of dat je kind iets goed heeft gedaan. Complimenten kunnen je kind een goed gevoel geven en hem of haar gemotiveerd houden. 2. Geef een kleine beloning. Dit kan bijvoorbeeld een sticker zijn of een klein speelgoedje. Kleine beloningen kunnen je kind aanmoedigen om door te gaan met wat hij of zij aan het doen is en om gemotiveerd te blijven. 3. Geef extra tijd om te spelen. Als je kind goed oefent, kun je hem of haar bijvoorbeeld extra tijd geven om te spelen met vriendjes of om een favoriet spelletje te spelen. Dit kan een leuke beloning zijn voor je kind en het kan hem of haar gemotiveerd houden om te blijven oefenen. 4. Geef positieve aandacht. Als je kind goed oefent, geef hem of haar dan positieve aandacht. Dit kan bijvoorbeeld door met je kind te praten over wat hij of zij heeft gedaan of door samen iets leuks te doen. Positieve aandacht kan je kind een goed gevoel geven en het kan hem of haar gemotiveerd houden. 5. Geef een speciale behandeling. Als je kind iets bijzonders heeft gedaan, kun je hem of haar een speciale behandeling geven. Dit kan bijvoorbeeld een avondje uit zijn of een speciale maaltijd. Speciale behandelingen kunnen je kind laten voelen dat hij of zij iets bijzonders heeft gedaan en het kan hem of haar gemotiveerd houden.

Hoe kan ik mijn kind gemotiveerd houden om te oefenen?

Er zijn verschillende manieren om je kind gemotiveerd te houden om te oefenen. Hier zijn enkele tips: 1. Zorg ervoor dat je kind begrijpt waarom oefenen belangrijk is. Leg uit wat het doel is van het oefenen en hoe het kan helpen om beter te worden in iets of om iets te leren. 2. Maak oefenen leuk. Probeer oefeningen te kiezen die interessant en uitdagend zijn voor je kind. Zoek naar manieren om oefeningen leuker te maken, zoals door muziek te luisteren of door spelletjes te spelen. 3. Beloon goed gedrag. Als je kind goed oefent, geef hem of haar dan een compliment of een kleine beloning. Dit kan helpen om positief gedrag te belonen en je kind gemotiveerd te houden. 4. Stel realistische doelen. Als je verwacht dat je kind elke dag urenlang oefent, kan dat te veel zijn en kan het je kind ontmotiveerd maken. Stel in plaats daarvan realistische doelen en geef je kind de tijd om deze te bereiken. Zo kan je kind succeservaringen opdoen en gemotiveerd blijven. Geef feedback. Laat je kind weten wat hij of zij goed doet en geef tips over hoe hij of zij zich kan verbeteren. Dit kan helpen om je kind gemotiveerd te houden en om te blijven leren en groeien.

voorbeeld oefening

Start nu met rekensommen voor het 1ste leerjaar

Duizenden rekensommen voor het 1ste leerjaar volledig op het niveau van jouw kind.

Welk soort rekensommen leer je in het 1ste leerjaar?

In het eerste leerjaar leren kinderen de basisbeginselen van het rekenen, zoals het tellen van kleine getallen, het optellen en aftrekken van kleine getallen, en het herkennen van patroon. Ze leren ook hoe ze klokkijken en hoe ze meten. Dit alles wordt aangeleerd aan de hand van eenvoudige rekensommen die speciaal zijn ontworpen om kinderen in het eerste leerjaar te helpen bij het leren rekenen.

Een voorbeeld van een rekensom die geschikt is voor kinderen in het eerste leerjaar is: "Als er 3 appels op tafel liggen en er komen nog 2 appels bij, hoeveel appels liggen er dan in totaal op tafel?" In dit geval kan je kind de som oplossen door de 3 appels op tafel te tellen en er vervolgens nog 2 appels bij op te tellen, waardoor het antwoord 5 appels is.

Het is belangrijk om rekensommen af te stemmen op het niveau van je kind en om de oefeningen leuk en uitdagend te houden, zodat je kind gemotiveerd blijft om door te gaan met oefenen.

Hoe los je een rekensom uit het 1ste leerjaar op?

Er zijn verschillende manieren om een rekensom uit het 1ste leerjaar op te lossen, afhankelijk van het soort rekensom. Laten we bijvoorbeeld kijken naar een eenvoudige som waarbij we twee getallen bij elkaar moeten optellen, zoals "3 + 4". Om deze som op te lossen, volg je de volgende stappen:

  1. Zorg ervoor dat je de getallen die je moet optellen duidelijk voor je ziet. In dit geval zijn dat het getal "3" en het getal "4".
  2. Begin met het optellen van de getallen van de ene kant van de som naar de andere kant. In dit geval zou je dus beginnen met het getal "3".
  3. Tel het getal "3" bij het getal "4" op door het getal "3" te verplaatsen naar het getal "4". Dit doe je door het getal "3" op te tellen bij het getal "4".
  4. Als je het getal "3" hebt opgeteld bij het getal "4", kom je uit op het getal "7". Dit is het antwoord op de som "3 + 4".
Zoals je ziet is het oplossen van een eenvoudige rekensom uit het 1ste leerjaar niet moeilijk. Het is, zeker bij bijvoorbeeld aftrekken, belangrijk om goed te letten op de volgorde waarin je de getallen optelt. Als je dit doet, zul je altijd het juiste antwoord vinden.

“Leerachterstanden kunnen ontstaan door tal van omstandigheden. Sommige leerlingen beginnen hun schoolcarrière met een schoolachterstand, anderen geraken door omstandigheden dan weer achterop.

40% van all kinderen heeft een leerachterstand. 60% van alle kinderen wordt ooit met een leerachterstand geconfronteerd.

Vaak werken leerachterstanden erg demotiverend en tasten ze het zelfvertrouwen of welbevinden aan.

Jammer genoeg versterken deze factoren vaak de leerachterstand.

Toch zit er enorm veel potentieel in al deze kinderen, wat nu soms verloren gaat.

Daarom hebben we Wijsr gebouwd. Om leerachterstanden weg te werken zonder het welzijn van het kind uit het oog te verliezen.

Sinds 2020 hebben we meer dan 23.000 leerlingen geholpen om leerachterstanden weg te werken.”

Foto van Seppe

Seppe, Co-founder Wijsr