Rekenoefeningen 1ste leerjaar

Met de oefenapp van Wijsr wordt jouw kind binnen de kortste keren een echte krak in de oefeningen van het 1ste leerjaar

4.8/5
foto van een mama die een review schreef voor Wijsr

“Dankzij deze app is het zelfvertrouwen van mijn kind in het rekenen toegenomen.”

oefen het rekenen dag en nacht

Uit fouten kan je leren

Bij Wijsr vinden we fouten leuk, want hiervan kunnen we leren. Door directe feedback te geven weet je kind of het goed bezig is en kan het leren uit zijn of haar fouten.

Meten is weten

Door continu het niveau van jouw kind te meten, wordt in kaart gebracht wat jouw kind al goed en nog niet zo goed kan. Zo wordt er gericht gewerkt naar het gewenste niveau. Zo vaar je niet meer zonder kompas, maar zelfs met een sjieke GPS.

oefen Rekenoefeningen 1ste leerjaar op zowel tablets chromebooks of laptops

Bekijk onze oefenpakketten

Welk oefenpakket past het beste bij jou?

word beter in het rekenen met de oefenapp van Wijsr

Oefen overal

Elke 5 minuten telt! Daarom werkt de Wijsr app op allerlei toestellen, zo kan je oefenen waar en wanneer je wilt.

VERTROUWD DOOR

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn kind gemotiveerd houden om te oefenen?

Er zijn verschillende manieren om je kind gemotiveerd te houden om te oefenen. Hier zijn enkele tips: 1. Zorg ervoor dat je kind begrijpt waarom oefenen belangrijk is. Leg uit wat het doel is van het oefenen en hoe het kan helpen om beter te worden in iets of om iets te leren. 2. Maak oefenen leuk. Probeer oefeningen te kiezen die interessant en uitdagend zijn voor je kind. Zoek naar manieren om oefeningen leuker te maken, zoals door muziek te luisteren of door spelletjes te spelen. 3. Beloon goed gedrag. Als je kind goed oefent, geef hem of haar dan een compliment of een kleine beloning. Dit kan helpen om positief gedrag te belonen en je kind gemotiveerd te houden. 4. Stel realistische doelen. Als je verwacht dat je kind elke dag urenlang oefent, kan dat te veel zijn en kan het je kind ontmotiveerd maken. Stel in plaats daarvan realistische doelen en geef je kind de tijd om deze te bereiken. Zo kan je kind succeservaringen opdoen en gemotiveerd blijven. Geef feedback. Laat je kind weten wat hij of zij goed doet en geef tips over hoe hij of zij zich kan verbeteren. Dit kan helpen om je kind gemotiveerd te houden en om te blijven leren en groeien.

Kan ik de app eerst proberen?

Als je wil kan je een proefperiode starten van 7 dagen.

Is Wijsr iets voor mij?

Ben je op zoek naar extra oefeningen? Heeft je kind moeite met bepaalde oefeningen of zoek je gewoon naar wat variatie? In elk scenario kan Wijsr een oplossing zijn voor jouw probleem. Wijsr is flexibel en leert de noden van jouw kind

Hoeveel oefeningen kan mijn kind maken?

Super veel, momenteel heeft Wijsr meer dan 10.000 oefeningen voor het het 1ste leerjaar en elke maanden worden er nog honderden nieuwe oefeningen toegevoegd.

voorbeeld oefening

Start nu met rekenoefeningen voor het 1ste leerjaar

Duizenden rekenoefeningen voor het 1ste leerjaar volledig op het niveau van jouw kind.

Hoe kan je het beste rekenen inoefenen in het 1ste leerjaar?

Er zijn verschillende manieren om het rekenen te oefenen in het eerste leerjaar. Een goede manier is door middel van het gebruik van spelletjes en oefeningen die speciaal zijn ontworpen om kinderen in het eerste leerjaar te helpen bij het leren rekenen. Ook kun je samen met je kind oefenen door middel van het oplossen van eenvoudige rekensommen, zoals het optellen en aftrekken van kleine getallen. Ook kun je voorwerpen in huis gebruiken om het rekenen concreet te maken, bijvoorbeeld door het aantal vingers te tellen of door te helpen bij het verdelen van objecten in gelijke stukken. Belangrijk is om het oefenen leuk en uitdagend te houden, zodat je kind gemotiveerd blijft om door te gaan met oefenen.

Welke rekenoefeningen leer je in het in 1ste leerjaar?

In het eerste leerjaar leren kinderen de basisbeginselen van het rekenen, zoals het tellen van kleine getallen, het optellen en aftrekken van kleine getallen, en het herkennen van patroon. Ze leren ook hoe ze klokkijken en hoe ze meten. Dit alles wordt aangeleerd aan de hand van eenvoudige oefeningen en spelletjes die speciaal zijn ontworpen om kinderen in het eerste leerjaar te helpen bij het leren rekenen. Enkele voorbeelden:

  • Het tellen van voorwerpen in huis, zoals het aantal boeken op een plank of het aantal stuks fruit in een fruitmand.
  • Het oplossen van eenvoudige rekensommen door middel van het gebruik van plaatjes of manipulatie van voorwerpen, zoals het optellen van twee stapels blokken of het aftrekken van een aantal stuks fruit uit een fruitmand.
  • Het leren van de tijd door het klokkijken, bijvoorbeeld door te helpen bij het aflezen van de tijd op een analoge klok.
  • Het leren van eenvoudige metingen, zoals het meten van de lengte van een voorwerp met behulp van een liniaal of het wegen van voorwerpen met behulp van een weegschaal.

“Leerachterstanden kunnen ontstaan door tal van omstandigheden. Sommige leerlingen beginnen hun schoolcarrière met een schoolachterstand, anderen geraken door omstandigheden dan weer achterop.

40% van all kinderen heeft een leerachterstand. 60% van alle kinderen wordt ooit met een leerachterstand geconfronteerd.

Vaak werken leerachterstanden erg demotiverend en tasten ze het zelfvertrouwen of welbevinden aan.

Jammer genoeg versterken deze factoren vaak de leerachterstand.

Toch zit er enorm veel potentieel in al deze kinderen, wat nu soms verloren gaat.

Daarom hebben we Wijsr gebouwd. Om leerachterstanden weg te werken zonder het welzijn van het kind uit het oog te verliezen.

Sinds 2020 hebben we meer dan 23.000 leerlingen geholpen om leerachterstanden weg te werken.”

Foto van Marc

Marc, Co-founder Wijsr