Rekenoefeningen 1ste leerjaar tot 20

Met de oefenapp van Wijsr wordt jouw kind binnen de kortste keren een echte kampioen in de oefeningen van het 1ste leerjaar

4.8/5
foto van een mama die een review schreef voor Wijsr

“Dankzij deze app is het zelfvertrouwen van mijn kind in het rekenen tot 20 toegenomen.”

word beter in het rekenen tot 20 met de oefenapp van Wijsr

Jouw niveau, jouw tempo

Bij Wijsr proberen we telkens een oefening te kiezen die voldoende uitdagend is, maar niet te moeilijk. Op die manier blijft je kind gemotiveerd en gaat hij snel vooruit.

Zorgeloos opvolgen

Via een wekelijkse update volg je de voortgang van je kind op. Je ziet wat hij of zij goed kan, maar ook waar er verder aan gewerkt moet worden.

oefen Rekenoefeningen 1ste leerjaar tot 20 op zowel tablets chromebooks of laptops

Bekijk onze oefenpakketten

Welk oefenpakket past het beste bij jou?

maak oefeningen voor het 1ste leerjaar

Je goed voelen doet leren

Wist je dat een minder welbevinden ervoor zorgt dat je minder goed leert en sneller gefrustreerd geraakt? Daarom wordt er bij Wijsr gemeten hoe goed jouw kind zich die dag voelt. Zo worden de oefeningen volledig aangepast aan je kind.

VERTROUWD DOOR

Veelgestelde vragen

Wat zijn goede manieren om mijn kind te belonen?

Er zijn verschillende goede manieren om je kind te belonen. Hier zijn enkele voorbeelden: 1. Geef een compliment. Dit kan zo simpel zijn als te zeggen dat je trots bent op wat je kind heeft gedaan of dat je kind iets goed heeft gedaan. Complimenten kunnen je kind een goed gevoel geven en hem of haar gemotiveerd houden. 2. Geef een kleine beloning. Dit kan bijvoorbeeld een sticker zijn of een klein speelgoedje. Kleine beloningen kunnen je kind aanmoedigen om door te gaan met wat hij of zij aan het doen is en om gemotiveerd te blijven. 3. Geef extra tijd om te spelen. Als je kind goed oefent, kun je hem of haar bijvoorbeeld extra tijd geven om te spelen met vriendjes of om een favoriet spelletje te spelen. Dit kan een leuke beloning zijn voor je kind en het kan hem of haar gemotiveerd houden om te blijven oefenen. 4. Geef positieve aandacht. Als je kind goed oefent, geef hem of haar dan positieve aandacht. Dit kan bijvoorbeeld door met je kind te praten over wat hij of zij heeft gedaan of door samen iets leuks te doen. Positieve aandacht kan je kind een goed gevoel geven en het kan hem of haar gemotiveerd houden. 5. Geef een speciale behandeling. Als je kind iets bijzonders heeft gedaan, kun je hem of haar een speciale behandeling geven. Dit kan bijvoorbeeld een avondje uit zijn of een speciale maaltijd. Speciale behandelingen kunnen je kind laten voelen dat hij of zij iets bijzonders heeft gedaan en het kan hem of haar gemotiveerd houden.

Hoeveel oefeningen kan mijn kind maken?

Super veel, momenteel heeft Wijsr meer dan 10.000 oefeningen voor het het 1ste leerjaar en elke maanden worden er nog honderden nieuwe oefeningen toegevoegd.

Hoe kan ik mijn kind gemotiveerd houden om te oefenen?

Er zijn verschillende manieren om je kind gemotiveerd te houden om te oefenen. Hier zijn enkele tips: 1. Zorg ervoor dat je kind begrijpt waarom oefenen belangrijk is. Leg uit wat het doel is van het oefenen en hoe het kan helpen om beter te worden in iets of om iets te leren. 2. Maak oefenen leuk. Probeer oefeningen te kiezen die interessant en uitdagend zijn voor je kind. Zoek naar manieren om oefeningen leuker te maken, zoals door muziek te luisteren of door spelletjes te spelen. 3. Beloon goed gedrag. Als je kind goed oefent, geef hem of haar dan een compliment of een kleine beloning. Dit kan helpen om positief gedrag te belonen en je kind gemotiveerd te houden. 4. Stel realistische doelen. Als je verwacht dat je kind elke dag urenlang oefent, kan dat te veel zijn en kan het je kind ontmotiveerd maken. Stel in plaats daarvan realistische doelen en geef je kind de tijd om deze te bereiken. Zo kan je kind succeservaringen opdoen en gemotiveerd blijven. Geef feedback. Laat je kind weten wat hij of zij goed doet en geef tips over hoe hij of zij zich kan verbeteren. Dit kan helpen om je kind gemotiveerd te houden en om te blijven leren en groeien.

Wijsr heeft geen uitgebreide gamificatie. Waarom eigenlijk?

Er zijn enkele nadelen aan gamificatie die in overweging moeten worden genomen. Ten eerste kan het gebruik van gamificatie afleiden van het leerproces of de doelen van het oefenplatform. Als gebruikers te veel bezig zijn met het verkrijgen van beloningen of het spelen van games, kan dit ten koste gaan van hun focus op de leerstof. Dit kan leiden tot slechtere prestaties en een minder effectief leerproces. Ten tweede kan gamificatie leiden tot verwaarlozing van andere belangrijke aspecten van het leerproces, zoals motivatie en zelfdiscipline. Als gebruikers te veel afhankelijk zijn van externe beloningen en prikkels om gemotiveerd te blijven, kunnen ze minder gemotiveerd raken als deze beloningen of prikkels wegvallen. Dit kan leiden tot een afname van hun zelfdiscipline en een afname van hun motivatie om te leren en te groeien. Ten derde kan gamificatie leiden tot vermoeidheid of zelfs afkeer bij sommige gebruikers. Als gebruikers overbelast raken door constante beloningen en prikkels, kan dit leiden tot een gevoel van vermoeidheid of zelfs afkeer tegen gamificatie in het algemeen. Dit kan leiden tot een afname van het engagement en de interesse van gebruikers, wat kan leiden tot slechtere prestaties en een minder effectief leerproces. In het algemeen is het belangrijk om te onthouden dat gamificatie een hulpmiddel is, en niet de oplossing voor alle problemen. Als het op een verstandige manier wordt gebruikt, kan het nuttig zijn bij het motiveren van gebruikers en het verhogen van hun engagement en interesse. Maar als het op een overdreven of ondoordacht manier wordt gebruikt, kan het negatieve gevolgen hebben voor het leerproces en de prestaties van gebruikers.

voorbeeld oefening

Start nu met rekenoefeningen tot 20 voor het 1ste leerjaar

Duizenden rekenoefeningen tot 20 voor het 1ste leerjaar volledig op het niveau van jouw kind.

Welk soort oefeningen leer je in het 1ste leerjaar?

In het eerste leerjaar van de basisschool leren kinderen de basisprincipes van wiskunde, waaronder het tellen tot 20, het begrijpen van de begrippen "meer" en "minder" en het maken van eenvoudige berekeningen zoals het optellen en aftrekken van kleine getallen.

Dit kan worden geoefend door middel van te werken met blokken of kralen, of door het maken van rekenoefeningen met behulp van werkbladen of andere educatieve tools zoals Wijsr. Oefeningen die kinderen in het eerste leerjaar kunnen leren en oefenen, zijn bijvoorbeeld:

  • het optellen van twee kleine getallen tot 20;
  • het tellen van voorwerpen in een groep;
  • het delen van een stapel blokken in twee gelijke groepen.

Waarom leert mijn kind rekenen tot 20?

Het leren van rekenen tot 20 is een belangrijk onderdeel van het wiskunde-onderwijs voor kinderen in het eerste leerjaar van de basisschool. Het helpt kinderen bij het begrijpen van het concept van "meer" en "minder" en het maken van eenvoudige berekeningen. Het is ook een belangrijke vaardigheid om te leren omdat het kinderen kan helpen bij het oplossen van alledaagse problemen en bij het begrijpen van meer complexe wiskunde-concepten in de toekomst. Daarom is het belangrijk dat kinderen rekenen tot 20 leren en oefenen om hun vaardigheden te verbeteren.

“Leerachterstanden kunnen ontstaan door tal van omstandigheden. Sommige leerlingen beginnen hun schoolcarrière met een schoolachterstand, anderen geraken door omstandigheden dan weer achterop.

40% van all kinderen heeft een leerachterstand. 60% van alle kinderen wordt ooit met een leerachterstand geconfronteerd.

Vaak werken leerachterstanden erg demotiverend en tasten ze het zelfvertrouwen of welbevinden aan.

Jammer genoeg versterken deze factoren vaak de leerachterstand.

Toch zit er enorm veel potentieel in al deze kinderen, wat nu soms verloren gaat.

Daarom hebben we Wijsr gebouwd. Om leerachterstanden weg te werken zonder het welzijn van het kind uit het oog te verliezen.

Sinds 2020 hebben we meer dan 23.000 leerlingen geholpen om leerachterstanden weg te werken.”

Foto van Seppe

Seppe, Co-founder Wijsr