Rekenen 1ste leerjaar

Met de oefenapp van Wijsr wordt jouw kind binnen de kortste keren een echte krak in de oefeningen van het 1ste leerjaar

4.8/5
foto van een mama die een review schreef voor Wijsr

“Dankzij deze app is het zelfvertrouwen van mijn kind in het rekenen toegenomen.”

word beter in het rekenen met de oefenapp van Wijsr

Meten is weten

Door continu het niveau van jouw kind te meten, wordt in kaart gebracht wat jouw kind al goed en nog niet zo goed kan. Zo wordt er gericht gewerkt naar het gewenste niveau. Zo vaar je niet meer zonder kompas, maar zelfs met een sjieke GPS.

Uit fouten kan je leren

Bij Wijsr vinden we fouten leuk, want hiervan kunnen we leren. Door directe feedback te geven weet je kind of het goed bezig is en kan het leren uit zijn of haar fouten.

oefen het rekenen dag en nacht

Bekijk onze oefenpakketten

Welk oefenpakket past het beste bij jou?

maak oefeningen voor het 1ste leerjaar

Je goed voelen doet leren

Wist je dat een minder welbevinden ervoor zorgt dat je minder goed leert en sneller gefrustreerd geraakt? Daarom wordt er bij Wijsr gemeten hoe goed jouw kind zich die dag voelt. Zo worden de oefeningen volledig aangepast aan je kind.

VERTROUWD DOOR

Veelgestelde vragen

Wat zijn goede manieren om mijn kind te belonen?

Er zijn verschillende goede manieren om je kind te belonen. Hier zijn enkele voorbeelden: 1. Geef een compliment. Dit kan zo simpel zijn als te zeggen dat je trots bent op wat je kind heeft gedaan of dat je kind iets goed heeft gedaan. Complimenten kunnen je kind een goed gevoel geven en hem of haar gemotiveerd houden. 2. Geef een kleine beloning. Dit kan bijvoorbeeld een sticker zijn of een klein speelgoedje. Kleine beloningen kunnen je kind aanmoedigen om door te gaan met wat hij of zij aan het doen is en om gemotiveerd te blijven. 3. Geef extra tijd om te spelen. Als je kind goed oefent, kun je hem of haar bijvoorbeeld extra tijd geven om te spelen met vriendjes of om een favoriet spelletje te spelen. Dit kan een leuke beloning zijn voor je kind en het kan hem of haar gemotiveerd houden om te blijven oefenen. 4. Geef positieve aandacht. Als je kind goed oefent, geef hem of haar dan positieve aandacht. Dit kan bijvoorbeeld door met je kind te praten over wat hij of zij heeft gedaan of door samen iets leuks te doen. Positieve aandacht kan je kind een goed gevoel geven en het kan hem of haar gemotiveerd houden. 5. Geef een speciale behandeling. Als je kind iets bijzonders heeft gedaan, kun je hem of haar een speciale behandeling geven. Dit kan bijvoorbeeld een avondje uit zijn of een speciale maaltijd. Speciale behandelingen kunnen je kind laten voelen dat hij of zij iets bijzonders heeft gedaan en het kan hem of haar gemotiveerd houden.

Hoe kan ik mijn kind gemotiveerd houden om te oefenen?

Er zijn verschillende manieren om je kind gemotiveerd te houden om te oefenen. Hier zijn enkele tips: 1. Zorg ervoor dat je kind begrijpt waarom oefenen belangrijk is. Leg uit wat het doel is van het oefenen en hoe het kan helpen om beter te worden in iets of om iets te leren. 2. Maak oefenen leuk. Probeer oefeningen te kiezen die interessant en uitdagend zijn voor je kind. Zoek naar manieren om oefeningen leuker te maken, zoals door muziek te luisteren of door spelletjes te spelen. 3. Beloon goed gedrag. Als je kind goed oefent, geef hem of haar dan een compliment of een kleine beloning. Dit kan helpen om positief gedrag te belonen en je kind gemotiveerd te houden. 4. Stel realistische doelen. Als je verwacht dat je kind elke dag urenlang oefent, kan dat te veel zijn en kan het je kind ontmotiveerd maken. Stel in plaats daarvan realistische doelen en geef je kind de tijd om deze te bereiken. Zo kan je kind succeservaringen opdoen en gemotiveerd blijven. Geef feedback. Laat je kind weten wat hij of zij goed doet en geef tips over hoe hij of zij zich kan verbeteren. Dit kan helpen om je kind gemotiveerd te houden en om te blijven leren en groeien.

Wijsr heeft geen uitgebreide gamificatie. Waarom eigenlijk?

Er zijn enkele nadelen aan gamificatie die in overweging moeten worden genomen. Ten eerste kan het gebruik van gamificatie afleiden van het leerproces of de doelen van het oefenplatform. Als gebruikers te veel bezig zijn met het verkrijgen van beloningen of het spelen van games, kan dit ten koste gaan van hun focus op de leerstof. Dit kan leiden tot slechtere prestaties en een minder effectief leerproces. Ten tweede kan gamificatie leiden tot verwaarlozing van andere belangrijke aspecten van het leerproces, zoals motivatie en zelfdiscipline. Als gebruikers te veel afhankelijk zijn van externe beloningen en prikkels om gemotiveerd te blijven, kunnen ze minder gemotiveerd raken als deze beloningen of prikkels wegvallen. Dit kan leiden tot een afname van hun zelfdiscipline en een afname van hun motivatie om te leren en te groeien. Ten derde kan gamificatie leiden tot vermoeidheid of zelfs afkeer bij sommige gebruikers. Als gebruikers overbelast raken door constante beloningen en prikkels, kan dit leiden tot een gevoel van vermoeidheid of zelfs afkeer tegen gamificatie in het algemeen. Dit kan leiden tot een afname van het engagement en de interesse van gebruikers, wat kan leiden tot slechtere prestaties en een minder effectief leerproces. In het algemeen is het belangrijk om te onthouden dat gamificatie een hulpmiddel is, en niet de oplossing voor alle problemen. Als het op een verstandige manier wordt gebruikt, kan het nuttig zijn bij het motiveren van gebruikers en het verhogen van hun engagement en interesse. Maar als het op een overdreven of ondoordacht manier wordt gebruikt, kan het negatieve gevolgen hebben voor het leerproces en de prestaties van gebruikers.

Is gamification belangrijk bij een oefenplatform?

Het is afhankelijk van het doel van het oefenplatform en de manier waarop gamificatie wordt gebruikt. Gamificatie kan helpen bij het motiveren van gebruikers en het verhogen van hun engagement en interesse, wat kan leiden tot betere resultaten en een betere gebruikerservaring. Aan de andere kant kan te veel nadruk op gamificatie afleiden van het leerproces en zelfs een negatief effect hebben op de prestaties van gebruikers. Het is daarom belangrijk om een goede balans te vinden en ervoor te zorgen dat gamificatie op een nuttige en effectieve manier wordt gebruikt in het oefenplatform.

voorbeeld oefening

Start nu met rekenoefeningen voor het 1ste leerjaar

Duizenden rekenoefeningen voor het 1ste leerjaar volledig op het niveau van jouw kind.

Hoe leer je rekenen in het 1ste leerjaar?

In het eerste leerjaar van de basisschool leren kinderen de basisprincipes van rekenen, zoals het tellen tot en met tien, het begrijpen van de begrippen "meer" en "minder" en het maken van eenvoudige berekeningen zoals het optellen en aftrekken van kleine getallen. Dit kan worden geoefend door middel van het werken met materialen, zoals blokken of kralen, of door het doen van rekenoefeningen met behulp van werkbladen of app zoals Wijsr. Het is belangrijk om de kinderen op een positieve en ondersteunende manier te benaderen en hen te helpen bij het begrijpen van de rekenconcepten op een manier die bij hun leeftijd en ontwikkelingsniveau past.

Is het wel goed om rekenen in het 1ste leerjaar al online te oefenen?

Er zijn verschillende redenen waarom het oefenen van rekenen voor het eerste leerjaar online een goed idee kan zijn. Hier zijn enkele mogelijke voordelen:

  1. Het biedt gemak en flexibiliteit, omdat kinderen kunnen oefenen wanneer het hen uitkomt, zonder beperkt te worden door tijd of locatie.
  2. Het kan een leuke en uitdagende manier zijn om te oefenen, omdat er verschillende educatieve apps en games zoals Wijsr beschikbaar zijn die speciaal zijn ontwikkeld om kinderen te helpen bij het leren van rekenen.
  3. Het kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van het welzijn van kinderen, omdat het oefenen op een computer of tablet vaak minder formeel en intimiderend is dan bijvoorbeeld werken met werkbladen of oefenen met een leraar.
  4. Het kan ouders en leraren ondersteunen bij het volgen van het leerproces van kinderen, omdat er vaak rapportages beschikbaar zijn die aangeven welke vaardigheden kinderen hebben geleerd en waar ze nog aan moeten werken.
  5. Het kan een kosteneffectieve manier zijn om te oefenen, omdat er vaak gratis of goedkope educatieve apps en games beschikbaar zijn.
Kortom, het oefenen van rekenen voor het eerste leerjaar online kan een gemakkelijke, leuke en effectieve manier zijn om kinderen te helpen bij het leren van rekenen.

“Leerachterstanden kunnen ontstaan door tal van omstandigheden. Sommige leerlingen beginnen hun schoolcarrière met een schoolachterstand, anderen geraken door omstandigheden dan weer achterop.

40% van all kinderen heeft een leerachterstand. 60% van alle kinderen wordt ooit met een leerachterstand geconfronteerd.

Vaak werken leerachterstanden erg demotiverend en tasten ze het zelfvertrouwen of welbevinden aan.

Jammer genoeg versterken deze factoren vaak de leerachterstand.

Toch zit er enorm veel potentieel in al deze kinderen, wat nu soms verloren gaat.

Daarom hebben we Wijsr gebouwd. Om leerachterstanden weg te werken zonder het welzijn van het kind uit het oog te verliezen.

Sinds 2020 hebben we meer dan 23.000 leerlingen geholpen om leerachterstanden weg te werken.”

Foto van Seppe

Seppe, Co-founder Wijsr