Online rekenen 1ste leerjaar

Met de oefenapp van Wijsr wordt jouw kind binnen de kortste keren een echte kampioen in de oefeningen van het 1ste leerjaar

4.8/5
foto van een mama die een review schreef voor Wijsr

“Dankzij deze app is het zelfvertrouwen van mijn kind in het rekenen toegenomen.”

word beter in het rekenen met de oefenapp van Wijsr

Oefen overal

Elke 5 minuten telt! Daarom werkt de Wijsr app op allerlei toestellen, zo kan je oefenen waar en wanneer je wilt.

Je goed voelen doet leren

Wist je dat een minder welbevinden ervoor zorgt dat je minder goed leert en sneller gefrustreerd geraakt? Daarom wordt er bij Wijsr gemeten hoe goed jouw kind zich die dag voelt. Zo worden de oefeningen volledig aangepast aan je kind.

oefen het rekenen dag en nacht

Bekijk onze oefenpakketten

Welk oefenpakket past het beste bij jou?

maak oefeningen voor het 1ste leerjaar

Motivatie centraal

Een gemotiveerd persoon is er twee waard. Door de motivatie te meten en te boosten kan er een grotere leerwinst bereikt worden.

VERTROUWD DOOR

Veelgestelde vragen

Hoeveel oefeningen kan mijn kind maken?

Super veel, momenteel heeft Wijsr meer dan 10.000 oefeningen voor het het 1ste leerjaar en elke maanden worden er nog honderden nieuwe oefeningen toegevoegd.

Waarop is jullie methode gebaseerd?

De beste manier om Online rekenen 1ste leerjaar te leren, is door te oefenen. Je onthoudt 90% als je iets oefent en maar 10-20% als je iets leest. Bij oefenen ben je actief betrokken bij de leerstof en ontwikkel je een sterk probleemoplossend vermogen.

Wijsr heeft geen uitgebreide gamificatie. Waarom eigenlijk?

Er zijn enkele nadelen aan gamificatie die in overweging moeten worden genomen. Ten eerste kan het gebruik van gamificatie afleiden van het leerproces of de doelen van het oefenplatform. Als gebruikers te veel bezig zijn met het verkrijgen van beloningen of het spelen van games, kan dit ten koste gaan van hun focus op de leerstof. Dit kan leiden tot slechtere prestaties en een minder effectief leerproces. Ten tweede kan gamificatie leiden tot verwaarlozing van andere belangrijke aspecten van het leerproces, zoals motivatie en zelfdiscipline. Als gebruikers te veel afhankelijk zijn van externe beloningen en prikkels om gemotiveerd te blijven, kunnen ze minder gemotiveerd raken als deze beloningen of prikkels wegvallen. Dit kan leiden tot een afname van hun zelfdiscipline en een afname van hun motivatie om te leren en te groeien. Ten derde kan gamificatie leiden tot vermoeidheid of zelfs afkeer bij sommige gebruikers. Als gebruikers overbelast raken door constante beloningen en prikkels, kan dit leiden tot een gevoel van vermoeidheid of zelfs afkeer tegen gamificatie in het algemeen. Dit kan leiden tot een afname van het engagement en de interesse van gebruikers, wat kan leiden tot slechtere prestaties en een minder effectief leerproces. In het algemeen is het belangrijk om te onthouden dat gamificatie een hulpmiddel is, en niet de oplossing voor alle problemen. Als het op een verstandige manier wordt gebruikt, kan het nuttig zijn bij het motiveren van gebruikers en het verhogen van hun engagement en interesse. Maar als het op een overdreven of ondoordacht manier wordt gebruikt, kan het negatieve gevolgen hebben voor het leerproces en de prestaties van gebruikers.

Wat is motivatie precies?

Motivatie is iets wat iedereen heeft en wat ons helpt om dingen te doen. Het is wat ons aanzet tot actie en ons helpt om onze doelen te bereiken. Motivatie kan van binnenuit komen, bijvoorbeeld wanneer we iets doen omdat we het leuk vinden. Maar motivatie kan ook van buitenaf komen, bijvoorbeeld wanneer we een sticker krijgen voor iets goeds dat we hebben gedaan. Als we gemotiveerd zijn, kunnen we meer dingen doen en beter ons best doen. Soms kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven, vooral als we iets moeilijks moeten doen. Maar als we blijven proberen en ons blijven richten op wat we willen bereiken, kunnen we onze doelen halen en succesvol zijn. Dus als je iets wilt bereiken, blijf dan gemotiveerd en blijf doorgaan, ook als het soms moeilijk is.

voorbeeld oefening

Start nu met online rekenoefeningen voor het 1ste leerjaar

Duizenden online rekenoefeningen voor het 1ste leerjaar volledig op het niveau van jouw kind.

Hoe leer je rekenen in het 1ste leerjaar?

Er zijn verschillende manieren om rekenen te leren in het eerste leerjaar. Een van de belangrijkste dingen is om te beginnen met het aanleren van de basisrekenvaardigheden, zoals het tellen van voorwerpen en het maken van eenvoudige optellingen en aftrekkingen. Dit kan worden gedaan door het gebruik van alledaagse voorwerpen, zoals speelgoed, voedsel en huishoudelijke artikelen, om de leerlingen te helpen om de concepten te begrijpen en toe te passen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te werken aan het ontwikkelen van het ruimtelijk inzicht en het visueel-ruimtelijk geheugen van leerlingen. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van manipulatieve materialen, zoals blokken en bouwstaven, om de leerlingen te helpen om vormen en patronen te herkennen en te onthouden.

Verder is het ook belangrijk om leerlingen te laten werken aan hun probleemoplossende vaardigheden. Dit kan bijvoorbeeld door het geven van opdrachten waarbij leerlingen eenvoudige sommen moeten oplossen, of door het gebruik van spelletjes en andere interactieve activiteiten om de leerlingen te helpen om hun rekenvaardigheden te verbeteren.

Tot slot is het ook belangrijk om leerlingen te blijven uitdagen en te stimuleren om hun rekenvaardigheden verder te ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld door het geven van opdrachten waarbij leerlingen moeten nadenken over hoe ze bepaalde problemen kunnen oplossen, of door het organiseren van rekentoernooien of andere competitieve activiteiten om leerlingen te motiveren om hun rekenvaardigheden te verbeteren.

Welke voordelen heeft een online oefenplatform?

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een online oefenplatform. Ten eerste biedt een online oefenplatform meer interactiviteit en kan het gemakkelijker aanpassen aan de individuele behoeften van de leerling. Bijvoorbeeld, een online oefening kan automatisch aanpassen aan het niveau van de leerling en de moeilijkheidsgraad aanpassen naarmate de leerling vordert. Dit kan ervoor zorgen dat de leerling beter gemotiveerd blijft en meer betrokken bij het leerproces.

Ten tweede biedt een online oefenplatform meer flexibiliteit. Leerlingen kunnen op elk moment en op elke locatie oefenen, wat betekent dat ze niet afhankelijk zijn van fysieke werkbladen of lokale bibliotheken. Dit kan ervoor zorgen dat leerlingen meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid krijgen voor hun eigen leerproces.

“Leerachterstanden kunnen ontstaan door tal van omstandigheden. Sommige leerlingen beginnen hun schoolcarrière met een schoolachterstand, anderen geraken door omstandigheden dan weer achterop.

40% van all kinderen heeft een leerachterstand. 60% van alle kinderen wordt ooit met een leerachterstand geconfronteerd.

Vaak werken leerachterstanden erg demotiverend en tasten ze het zelfvertrouwen of welbevinden aan.

Jammer genoeg versterken deze factoren vaak de leerachterstand.

Toch zit er enorm veel potentieel in al deze kinderen, wat nu soms verloren gaat.

Daarom hebben we Wijsr gebouwd. Om leerachterstanden weg te werken zonder het welzijn van het kind uit het oog te verliezen.

Sinds 2020 hebben we meer dan 23.000 leerlingen geholpen om leerachterstanden weg te werken.”

Foto van Marc

Marc, Co-founder Wijsr