Oefeningen 1ste leerjaar splitsen

Met de oefenapp van Wijsr wordt jouw kind binnen de kortste keren een echte krak in de oefeningen van het 1ste leerjaar

4.8/5
foto van een mama die een review schreef voor Wijsr

“Dankzij deze app is het zelfvertrouwen van mijn kind in het splitsen toegenomen.”

oefen Oefeningen 1ste leerjaar splitsen op zowel tablets chromebooks of laptops

Zorgeloos opvolgen

Via een wekelijkse update volg je de voortgang van je kind op. Je ziet wat hij of zij goed kan, maar ook waar er verder aan gewerkt moet worden.

Je goed voelen doet leren

Wist je dat een minder welbevinden ervoor zorgt dat je minder goed leert en sneller gefrustreerd geraakt? Daarom wordt er bij Wijsr gemeten hoe goed jouw kind zich die dag voelt. Zo worden de oefeningen volledig aangepast aan je kind.

oefen het splitsen dag en nacht

Bekijk onze oefenpakketten

Welk oefenpakket past het beste bij jou?

word beter in het splitsen met de oefenapp van Wijsr

Motivatie centraal

Een gemotiveerd persoon is er twee waard. Door de motivatie te meten en te boosten kan er een grotere leerwinst bereikt worden.

VERTROUWD DOOR

Veelgestelde vragen

Wat is motivatie precies?

Motivatie is iets wat iedereen heeft en wat ons helpt om dingen te doen. Het is wat ons aanzet tot actie en ons helpt om onze doelen te bereiken. Motivatie kan van binnenuit komen, bijvoorbeeld wanneer we iets doen omdat we het leuk vinden. Maar motivatie kan ook van buitenaf komen, bijvoorbeeld wanneer we een sticker krijgen voor iets goeds dat we hebben gedaan. Als we gemotiveerd zijn, kunnen we meer dingen doen en beter ons best doen. Soms kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven, vooral als we iets moeilijks moeten doen. Maar als we blijven proberen en ons blijven richten op wat we willen bereiken, kunnen we onze doelen halen en succesvol zijn. Dus als je iets wilt bereiken, blijf dan gemotiveerd en blijf doorgaan, ook als het soms moeilijk is.

Hoe kan ik mijn kind gemotiveerd houden om te oefenen?

Er zijn verschillende manieren om je kind gemotiveerd te houden om te oefenen. Hier zijn enkele tips: 1. Zorg ervoor dat je kind begrijpt waarom oefenen belangrijk is. Leg uit wat het doel is van het oefenen en hoe het kan helpen om beter te worden in iets of om iets te leren. 2. Maak oefenen leuk. Probeer oefeningen te kiezen die interessant en uitdagend zijn voor je kind. Zoek naar manieren om oefeningen leuker te maken, zoals door muziek te luisteren of door spelletjes te spelen. 3. Beloon goed gedrag. Als je kind goed oefent, geef hem of haar dan een compliment of een kleine beloning. Dit kan helpen om positief gedrag te belonen en je kind gemotiveerd te houden. 4. Stel realistische doelen. Als je verwacht dat je kind elke dag urenlang oefent, kan dat te veel zijn en kan het je kind ontmotiveerd maken. Stel in plaats daarvan realistische doelen en geef je kind de tijd om deze te bereiken. Zo kan je kind succeservaringen opdoen en gemotiveerd blijven. Geef feedback. Laat je kind weten wat hij of zij goed doet en geef tips over hoe hij of zij zich kan verbeteren. Dit kan helpen om je kind gemotiveerd te houden en om te blijven leren en groeien.

Kan ik de app eerst proberen?

Als je wil kan je een proefperiode starten van 7 dagen.

Is Wijsr iets voor mij?

Ben je op zoek naar extra oefeningen? Heeft je kind moeite met bepaalde oefeningen of zoek je gewoon naar wat variatie? In elk scenario kan Wijsr een oplossing zijn voor jouw probleem. Wijsr is flexibel en leert de noden van jouw kind

voorbeeld oefening

Start nu met splitsoefeningen voor het 1ste leerjaar

Duizenden splitsoefeningen voor het 1ste leerjaar volledig op het niveau van jouw kind.

Hoe leer ik mijn kind splitsen in het 1ste leerjaar?

Er zijn verschillende manieren om je kind te leren splitsen in het eerste leerjaar van de basisschool. Hier zijn enkele suggesties:

  1. Maak gebruik van materialen, zoals blokken of kralen, om kinderen te helpen bij het begrijpen van het concept van "delen" en het maken van splitsberekeningen.
  2. Gebruik werkbladen of educatieve apps zoals Wijsr om kinderen te helpen met splitsoefeningen.
  3. Maak gebruik van dagelijkse situaties om kinderen te helpen bij het begrijpen van splitsen. Bijvoorbeeld, als je naar de supermarkt gaat, kun je vragen hoeveel appels er in een doos zitten en hoeveel ieder van jullie krijgt als je de appels deelt.
  4. Maak het leren van splitsen leuk door spelletjes en wedstrijden te organiseren. Bijvoorbeeld, je kunt een wedstrijd houden om te zien wie het snelste een bepaald aantal blokken kan delen in twee groepen.
  5. Blijf positief en ondersteunend naar je kind toe, en geef hem of haar de tijd en ruimte om fouten te maken en van zijn of haar fouten te leren.
Kortom, om je kind splitsen te leren is het belangrijk om een positieve en ondersteunende omgeving te creëren, gebruik te maken van verschillende leermethoden en om het leren leuk te maken.

Wat is splitsen?

Splitsen is een begrip uit de wiskunde dat verwijst naar het proces van het verdelen van een geheel in kleinere delen. Het is het tegenovergestelde van optellen, waarbij kleinere delen samen worden geteld tot een groter geheel. Splitsen wordt vaak gebruikt om eenvoudige berekeningen te maken, zoals het delen van een stapel blokken in twee gelijke groepen of het bepalen hoeveel ieder van een groep krijgt als een bepaald aantal objecten wordt gedeeld.

Het is een belangrijk begrip om te leren voor kinderen omdat het hen kan helpen bij het oplossen van alledaagse problemen en bij het begrijpen van meer complexe wiskunde-concepten in de toekomst.

“Leerachterstanden kunnen ontstaan door tal van omstandigheden. Sommige leerlingen beginnen hun schoolcarrière met een schoolachterstand, anderen geraken door omstandigheden dan weer achterop.

40% van all kinderen heeft een leerachterstand. 60% van alle kinderen wordt ooit met een leerachterstand geconfronteerd.

Vaak werken leerachterstanden erg demotiverend en tasten ze het zelfvertrouwen of welbevinden aan.

Jammer genoeg versterken deze factoren vaak de leerachterstand.

Toch zit er enorm veel potentieel in al deze kinderen, wat nu soms verloren gaat.

Daarom hebben we Wijsr gebouwd. Om leerachterstanden weg te werken zonder het welzijn van het kind uit het oog te verliezen.

Sinds 2020 hebben we meer dan 23.000 leerlingen geholpen om leerachterstanden weg te werken.”

Foto van Seppe

Seppe, Co-founder Wijsr