Leren rekenen 1ste leerjaar

Met de oefenapp van Wijsr wordt jouw kind binnen de kortste keren een echte kampioen in de oefeningen van het 1ste leerjaar

4.8/5
foto van een mama die een review schreef voor Wijsr

“Dankzij deze app is het zelfvertrouwen van mijn kind in het rekenen toegenomen.”

maak oefeningen voor het 1ste leerjaar

Geloven in jezelf

Door telkens een oefening te kiezen waar je kind 80% kans heeft om deze juist te hebben, wordt er niet alleen meer geleerd, maar krijgt je kind ook meer zelfvertrouwen.

Je goed voelen doet leren

Wist je dat een minder welbevinden ervoor zorgt dat je minder goed leert en sneller gefrustreerd geraakt? Daarom wordt er bij Wijsr gemeten hoe goed jouw kind zich die dag voelt. Zo worden de oefeningen volledig aangepast aan je kind.

word beter in het rekenen met de oefenapp van Wijsr

Bekijk onze oefenpakketten

Welk oefenpakket past het beste bij jou?

oefen Leren rekenen 1ste leerjaar op zowel tablets chromebooks of laptops

Oefen overal

Elke 5 minuten telt! Daarom werkt de Wijsr app op allerlei toestellen, zo kan je oefenen waar en wanneer je wilt.

VERTROUWD DOOR

Veelgestelde vragen

Wijsr houdt rekening met het welbevinden van je kind. Maar hoe belangrijk is dat bij het oefenen?

Het welbevinden van je kind is erg belangrijk bij het oefenen. Als je kind zich niet goed voelt, kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven en om vooruitgang te boeken. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met het welbevinden van je kind tijdens het oefenen.

Kan ik de app eerst proberen?

Als je wil kan je een proefperiode starten van 7 dagen.

Wat zijn goede manieren om mijn kind te belonen?

Er zijn verschillende goede manieren om je kind te belonen. Hier zijn enkele voorbeelden: 1. Geef een compliment. Dit kan zo simpel zijn als te zeggen dat je trots bent op wat je kind heeft gedaan of dat je kind iets goed heeft gedaan. Complimenten kunnen je kind een goed gevoel geven en hem of haar gemotiveerd houden. 2. Geef een kleine beloning. Dit kan bijvoorbeeld een sticker zijn of een klein speelgoedje. Kleine beloningen kunnen je kind aanmoedigen om door te gaan met wat hij of zij aan het doen is en om gemotiveerd te blijven. 3. Geef extra tijd om te spelen. Als je kind goed oefent, kun je hem of haar bijvoorbeeld extra tijd geven om te spelen met vriendjes of om een favoriet spelletje te spelen. Dit kan een leuke beloning zijn voor je kind en het kan hem of haar gemotiveerd houden om te blijven oefenen. 4. Geef positieve aandacht. Als je kind goed oefent, geef hem of haar dan positieve aandacht. Dit kan bijvoorbeeld door met je kind te praten over wat hij of zij heeft gedaan of door samen iets leuks te doen. Positieve aandacht kan je kind een goed gevoel geven en het kan hem of haar gemotiveerd houden. 5. Geef een speciale behandeling. Als je kind iets bijzonders heeft gedaan, kun je hem of haar een speciale behandeling geven. Dit kan bijvoorbeeld een avondje uit zijn of een speciale maaltijd. Speciale behandelingen kunnen je kind laten voelen dat hij of zij iets bijzonders heeft gedaan en het kan hem of haar gemotiveerd houden.

Waarop is jullie methode gebaseerd?

De beste manier om Leren rekenen 1ste leerjaar te leren, is door te oefenen. Je onthoudt 90% als je iets oefent en maar 10-20% als je iets leest. Bij oefenen ben je actief betrokken bij de leerstof en ontwikkel je een sterk probleemoplossend vermogen.

voorbeeld oefening

Start nu met rekenoefeningen voor het 1ste leerjaar

Duizenden rekenoefeningen voor het 1ste leerjaar volledig op het niveau van jouw kind.

Hoe leer je rekenen in het 1ste leerjaar?

Er zijn verschillende manieren om te leren rekenen, afhankelijk van je leeftijd en niveau. Algemeen gezien zijn er echter een aantal stappen die je kunt volgen om je rekenvaardigheden te verbeteren:

  1. Begin met het leren van de basisprincipes van wiskunde, zoals het tellen van kleine getallen en het begrijpen van de begrippen "meer" en "minder".
  2. Maak gebruik van manipulatieve materialen, zoals blokken of kralen, om het begrip van wiskunde-concepten te verbeteren.
  3. Oefen met rekenoefeningen en werkbladen om je vaardigheden te verbeteren en fouten te herkennen en te corrigeren.
  4. Zoek hulp als je moeite hebt met bepaalde onderwerpen en blijf oefenen om je vaardigheden te verbeteren.
  5. Maak gebruik van online hulpmiddelen en educatieve apps zoals Wijsr om je rekenvaardigheden te verbeteren en om op een leuke manier te oefenen.
Kortom, om te leren rekenen is het belangrijk om de basisprincipes te begrijpen, te oefenen en hulp te zoeken als je moeite hebt. Door consistent te oefenen en je rekenvaardigheden te verbeteren, kun je je rekenvaardigheden op een hoger niveau brengen.

Wat leer je in het 1ste leerjaar?

In het eerste leerjaar van de basisschool leren kinderen de basisprincipes van wiskunde, waaronder het tellen tot en met tien, het begrijpen van de begrippen "meer" en "minder" en het maken van eenvoudige berekeningen zoals het optellen en aftrekken van kleine getallen.

“Leerachterstanden kunnen ontstaan door tal van omstandigheden. Sommige leerlingen beginnen hun schoolcarrière met een schoolachterstand, anderen geraken door omstandigheden dan weer achterop.

40% van all kinderen heeft een leerachterstand. 60% van alle kinderen wordt ooit met een leerachterstand geconfronteerd.

Vaak werken leerachterstanden erg demotiverend en tasten ze het zelfvertrouwen of welbevinden aan.

Jammer genoeg versterken deze factoren vaak de leerachterstand.

Toch zit er enorm veel potentieel in al deze kinderen, wat nu soms verloren gaat.

Daarom hebben we Wijsr gebouwd. Om leerachterstanden weg te werken zonder het welzijn van het kind uit het oog te verliezen.

Sinds 2020 hebben we meer dan 23.000 leerlingen geholpen om leerachterstanden weg te werken.”

Foto van Marc

Marc, Co-founder Wijsr