Hoofdrekenen 1ste leerjaar

Met de oefenapp van Wijsr wordt jouw kind binnen de kortste keren een echte krak in de oefeningen van het 1ste leerjaar

4.8/5
foto van een mama die een review schreef voor Wijsr

“Dankzij deze app is het zelfvertrouwen van mijn kind in zijn hoofdrekenen toegenomen.”

word beter in zijn hoofdrekenen met de oefenapp van Wijsr

Motivatie centraal

Een gemotiveerd persoon is er twee waard. Door de motivatie te meten en te boosten kan er een grotere leerwinst bereikt worden.

Meten is weten

Door continu het niveau van jouw kind te meten, wordt in kaart gebracht wat jouw kind al goed en nog niet zo goed kan. Zo wordt er gericht gewerkt naar het gewenste niveau. Zo vaar je niet meer zonder kompas, maar zelfs met een sjieke GPS.

oefen Hoofdrekenen 1ste leerjaar op zowel tablets chromebooks of laptops

Bekijk onze oefenpakketten

Welk oefenpakket past het beste bij jou?

maak oefeningen voor het 1ste leerjaar

Geloven in jezelf

Door telkens een oefening te kiezen waar je kind 80% kans heeft om deze juist te hebben, wordt er niet alleen meer geleerd, maar krijgt je kind ook meer zelfvertrouwen.

VERTROUWD DOOR

Veelgestelde vragen

Kan ik de app eerst proberen?

Als je wil kan je een proefperiode starten van 7 dagen.

Wat zijn goede manieren om mijn kind te belonen?

Er zijn verschillende goede manieren om je kind te belonen. Hier zijn enkele voorbeelden: 1. Geef een compliment. Dit kan zo simpel zijn als te zeggen dat je trots bent op wat je kind heeft gedaan of dat je kind iets goed heeft gedaan. Complimenten kunnen je kind een goed gevoel geven en hem of haar gemotiveerd houden. 2. Geef een kleine beloning. Dit kan bijvoorbeeld een sticker zijn of een klein speelgoedje. Kleine beloningen kunnen je kind aanmoedigen om door te gaan met wat hij of zij aan het doen is en om gemotiveerd te blijven. 3. Geef extra tijd om te spelen. Als je kind goed oefent, kun je hem of haar bijvoorbeeld extra tijd geven om te spelen met vriendjes of om een favoriet spelletje te spelen. Dit kan een leuke beloning zijn voor je kind en het kan hem of haar gemotiveerd houden om te blijven oefenen. 4. Geef positieve aandacht. Als je kind goed oefent, geef hem of haar dan positieve aandacht. Dit kan bijvoorbeeld door met je kind te praten over wat hij of zij heeft gedaan of door samen iets leuks te doen. Positieve aandacht kan je kind een goed gevoel geven en het kan hem of haar gemotiveerd houden. 5. Geef een speciale behandeling. Als je kind iets bijzonders heeft gedaan, kun je hem of haar een speciale behandeling geven. Dit kan bijvoorbeeld een avondje uit zijn of een speciale maaltijd. Speciale behandelingen kunnen je kind laten voelen dat hij of zij iets bijzonders heeft gedaan en het kan hem of haar gemotiveerd houden.

Waarop is jullie methode gebaseerd?

De beste manier om Hoofdrekenen 1ste leerjaar te leren, is door te oefenen. Je onthoudt 90% als je iets oefent en maar 10-20% als je iets leest. Bij oefenen ben je actief betrokken bij de leerstof en ontwikkel je een sterk probleemoplossend vermogen.

Wijsr heeft geen uitgebreide gamificatie. Waarom eigenlijk?

Er zijn enkele nadelen aan gamificatie die in overweging moeten worden genomen. Ten eerste kan het gebruik van gamificatie afleiden van het leerproces of de doelen van het oefenplatform. Als gebruikers te veel bezig zijn met het verkrijgen van beloningen of het spelen van games, kan dit ten koste gaan van hun focus op de leerstof. Dit kan leiden tot slechtere prestaties en een minder effectief leerproces. Ten tweede kan gamificatie leiden tot verwaarlozing van andere belangrijke aspecten van het leerproces, zoals motivatie en zelfdiscipline. Als gebruikers te veel afhankelijk zijn van externe beloningen en prikkels om gemotiveerd te blijven, kunnen ze minder gemotiveerd raken als deze beloningen of prikkels wegvallen. Dit kan leiden tot een afname van hun zelfdiscipline en een afname van hun motivatie om te leren en te groeien. Ten derde kan gamificatie leiden tot vermoeidheid of zelfs afkeer bij sommige gebruikers. Als gebruikers overbelast raken door constante beloningen en prikkels, kan dit leiden tot een gevoel van vermoeidheid of zelfs afkeer tegen gamificatie in het algemeen. Dit kan leiden tot een afname van het engagement en de interesse van gebruikers, wat kan leiden tot slechtere prestaties en een minder effectief leerproces. In het algemeen is het belangrijk om te onthouden dat gamificatie een hulpmiddel is, en niet de oplossing voor alle problemen. Als het op een verstandige manier wordt gebruikt, kan het nuttig zijn bij het motiveren van gebruikers en het verhogen van hun engagement en interesse. Maar als het op een overdreven of ondoordacht manier wordt gebruikt, kan het negatieve gevolgen hebben voor het leerproces en de prestaties van gebruikers.

voorbeeld oefening

Start nu met hoofdrekenoefeningen voor het 1ste leerjaar

Duizenden hoofdrekenoefeningen voor het 1ste leerjaar volledig op het niveau van jouw kind.

Wat is hoofdrekenen?

Hoofdrekenen is het vermogen om berekeningen in je hoofd te maken zonder het gebruik van rekeninstrumenten zoals een rekenmachine of papier en potlood. Het omvat vaardigheden zoals het optellen en aftrekken van kleine getallen, het begrijpen van de begrippen "meer" en "minder" en het maken van snelle, nauwkeurige berekeningen. Hoofdrekenen is een belangrijke vaardigheid voor kinderen om te leren, omdat het hen kan helpen bij het oplossen van alledaagse problemen en bij het succesvol volgen van reken-lessen op school.

Hoe leer je hoofdrekenen in het 1ste leerjaar?

In het eerste leerjaar van de basisschool leren kinderen de basisprincipes van hoofdrekenen, zoals het tellen tot en met tien, het begrijpen van de begrippen "meer" en "minder" en het maken van eenvoudige berekeningen zoals het optellen en aftrekken van kleine getallen.

Dit kan worden geoefend door middel van het werken met materialen, zoals blokken of kralen, of door het doen van hoofdrekenoefeningen met behulp van werkbladen of andere educatieve tools.

Het is belangrijk om je kind op een positieve en ondersteunende manier te benaderen en hen te helpen bij het begrijpen van de hoofdrekenconcepten op een manier die bij hun leeftijd en ontwikkelingsniveau past. Dit kan worden gedaan door stap voor stap uit te leggen hoe de oefeningen moeten worden opgelost en door vragen te stellen om te controleren of je kind het begrijpt.

“Leerachterstanden kunnen ontstaan door tal van omstandigheden. Sommige leerlingen beginnen hun schoolcarrière met een schoolachterstand, anderen geraken door omstandigheden dan weer achterop.

40% van all kinderen heeft een leerachterstand. 60% van alle kinderen wordt ooit met een leerachterstand geconfronteerd.

Vaak werken leerachterstanden erg demotiverend en tasten ze het zelfvertrouwen of welbevinden aan.

Jammer genoeg versterken deze factoren vaak de leerachterstand.

Toch zit er enorm veel potentieel in al deze kinderen, wat nu soms verloren gaat.

Daarom hebben we Wijsr gebouwd. Om leerachterstanden weg te werken zonder het welzijn van het kind uit het oog te verliezen.

Sinds 2020 hebben we meer dan 23.000 leerlingen geholpen om leerachterstanden weg te werken.”

Foto van Marc

Marc, Co-founder Wijsr